LLAGOSTINS AMB PASTA KATAIFI I SALSA DE COCO

09.09.2012 20:36

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:

24 u. Cues de llagostins

1 Paquet Pasta Kataifi

2 Clares d'ou semi Batudes

Sal

Pebre

Oli de Girasol (per fregir)

 

Pelar les cues dels llagostins sense retirar la punta de la cua, salpebrar i sucar amb les clares d'ou semi batudes.

Estireu sobre el taulell de la cuina la pasta kataifi i aneu enbolicant les cues una a una (amb la clara d'ou la pasta es va quedant enganxada) fent una mica de pressió.

Escalfeu l'oli de girasol a uns 180ºC i fergiu les cues ja embolicades.

Per a la salsa de Coco:

1 llauna de llet de coco (500 gr.)

sal

pebre

1 branca de canyella

 

Posar la llauna de llet de coco en un cassó amb un pessic de sal i pebre i la branca de canyella. Deixeu reduïr fins que agafi la consistència de salsa una mica líquida per poder sucar els llagostins. Coleu i servir en un bol. (pot servir també per decorar el plat com `podeu veure a la foto)

 

INFORMACIÓ PRODUCTES DE LA RECEPTA

 

 

La pasta kataifi, està elaborada de la mateixa manera que la pasta philo, però presentada en forma de fins fils. D'origen grec, és molt present en plats tant salats com dolços del receptari de cuina de diferents països Àrabs. De textura cruixent i fina., Permet fer nius, cilindres, capes ... que donen volum plat.

La pots aconseguir, generalment congelada o refrigerada en forma de de llargs i fins fils embolicats en forma de troca.

UTILITZACIÓ

Deixa descongelar la pasta i separa els fils. Estén la quantitat de pasta desitjada i pinta amb mantega fosa.

A partir d'aquí, tens múltiples sortides: col · locar en motlles, embolicar algun aliment com gambes, carn, peix, fruites ...., i cuina en forn o fregeix en abundant oli calent.

Igual que la pasta philo, abans de ser cuinada, té tendència a ressecar i crujirse si no està protegida de l'aire.

Mantingues coberta amb un drap o paper film, durant el procés d'elaboració de l'plat on aquesta participi, a la nevera fins al moment en què la necessitis.

La podeu trobar en supermercats especialitzats o MAKRO

 

La llet de coco la podeu comprar de diferents marques, formats, origen..... Heu de tenir en compte que la podeu trobar amb polpa incorporada o alguna com la de la foto que ja està triturada. Sobretot que sigui llet de coco i no aigua de coco.

Mireu en els supermercats llatins o de productes asiàtics que segur que la trobeu.