FIRA CARGOL DE VINYA A ÒDENA

01.09.2012 01:34

 

FIRA DE LA VINYALA, LA FIRA DEL CARGOL DE VINYA A ÒDENA

 

 

Propera edició: 23/09/2012

 

La vinyala és la varietat de cargol més apreciada culinàriament a Òdena i a la comarca de l’Anoia. Aquesta varietat de cargol, també anomenat de vinya, forma part de l’entorn natural del nostre territori. Tot i que actualment encara a Òdena hi ha vinyes i bodegues de renom, l’extensió de vinya havia estat un correu importantíssim en el passat. Així, la vinya i els marges de pedra seca que envolten les vinyes són l’hàbitat natural de les vinyales. 

És lògic doncs, que la vinyala sigui el cargol més apreciat culinàriament a la comarca, i en aquest sentit, és el punt de partida de la Fira de la Vinyala. L’artesania, el lleure i la gastronomia són els altres elements bàsics d’aquesta fira que s’impulsa des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Òdena. 

L’objectiu és promocionar una nova fira a Òdena amb la denominació d’un producte típic del municipi, LA VINYALA o ‘cargol vinyal’, acompanyat d’una oferta de productes artesanals. En una primera fase, es volen atraure a Òdena visitants i clients provinents d’Igualada i municipis propers. D’aquesta manera es vol potenciar el comerç i l’hostaleria locals i fer d’Òdena, i per extensió la comarca de l’Anoia, un referent en tots els àmbits que envolten la vinyala.